Ha szeretnél bejegyzést írni az oldalra, küldj egy email-t nekem, és megadom a hozzáférést.

2011. május 17., kedd

néptánc oktatás jövőre?

Kedves Szülők!

Jómagam nemigen tudok a test és a lélek együttes átmozgatására, a magyar hagyományok élővé tételére, illetve a közösségteremtésre alkalmasabb és szebb művészeti és kulturális elfoglaltságot, mint a néptánc.
És azt is kezdem megtapasztalni, hogy milyen nehéz az összes gyerekemet különféle különórákra hordani, a város különböző pontjaira. Éppen ezért azt gondolom, hogy egy ének-zene tagozatos iskolában nagyon is helye lenne, ha gyerekeink a néptánc révén gazdagodhatnának. Zita nénivel karöltve most azon vagyunk, hogy ezt a jövő tanévre megszervezzük itt az iskolában, különóra formájában, ha erre kellő érdeklődés mutatkozik. Ezt szeretnénk most felmérni, hiszen az iskola fogadókészsége is nagyban ettől függ.
Kérem ezért a kedves Szülőtársakat, hogy még az évzáró előtt jelezzék: szeretnék-e, hogy legyen, illetve nagy valószínűséggel beiratnák-e gyerkőcüket néptáncra, ha lenne ilyen különóra. (Sajnos a feltételekről még nem áll módomban tájékoztatást adni, hiszen első lépésként az igényeket kell felmérnünk.)

Köszönök minden választ és véleményt!

Bálintné Jakab Zsófia (Veronika anyukája)

2 megjegyzés:

  1. Kardos Barnabás egy rövid beszélgetés után úgy döntött, hogy szeretne járni jövőre néptáncra :o)
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Mivel úgy látom, hogy inkább olvassátok, mint írjátok a bejegyzéseket, röviden összefoglalnám az eddigi hozzászólásokat, amelyek a köremailekben hozzám is eljutottak.

    Verka anyukája szervezi a táncot, javasolt tanárokat is, a Babszem együttes tanárait (Bari néni, Józsi bácsi).

    Muhi Zsuzsi tanult régebben náluk táncolni, de egy idő után már nem szerette a házaspárt, akik a táncokat tanítják. Szívesen járna néptáncra, de nem hozzájuk.

    Előre láthatólag a paraméterek elég kedvezőek, heti egy alkalom lenne, havi 1000 Ft-ért, a részletekről Zita néni még tárgyal az iskola vezetésével.

    Kerekes Jáni, Simon Juli és Adél valószínűleg jelentkeznek rá.

    Kérdés:
    keressünk-e más tanárokat(is)?
    Az iskolával személy szerint róluk állapodtatok meg, vagy általánosságban a néptáncoktatásról? Az összeg változna, ha más tanítaná?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.