Ha szeretnél bejegyzést írni az oldalra, küldj egy email-t nekem, és megadom a hozzáférést.

2012. május 7., hétfő

Családi kirándulás

Sziasztok!

Megpróbálom itt egy felületre hozni az eddigi köremaileket, hátha áttekinthetőbb lesz így.

(Ha itt, jobb oldalon beírod az elérhetőséged a kis fehér ablakba, akkor kapsz levelet minden változásról, ugyanúgy, mintha emilekkel bombáznánk egymást, ahol mindig át kell lépni egyikből a másikba, ha képet akarsz kapni az aktuális helyzetről. Persze senkit nem kényszerítenék ennek használatára, csak egy lehetőséget villantottam fel.)

A ma (szerda) esti helyzet tehát a következő:

A kirándulás helyszíne a Budakeszi Vadaspark
Ezen kívül még egy ötlet volt, hogy legyen újra Solymáron. (bővebbet olvashatsz erről a mailboxodban, Petra (Kerekes Márton) levelében)
Találkozó 10 órakor. Anett szerint több parkoló is van, egyik sem közvetlenül az alkalmas rét mellett.

Mielőtt a továbbiakat elolvasod, gyorsan ideírom, hogy az időjósok egyre rosszabbat ígérnek szombatra. Vagyis megfontolandó, hogy belekezdjünk-e egyáltalán valamilyen tüzes mesterkedésbe :o(

Paprikás krumplit fogunk főzni. Kérek mindenkit, hogy hozzon magával hozzávalókat a saját családjának megfelelő mennyiségben és akkor nem kell ott pucolgatni semmit, csak főzni. (Az is épp elég lesz szerintem) És ha esetleg úgy döntenénk, hogy az ítéletidő nem alkalmas a főzőcskézésre, akkor sem Anették (vagy aki vásárol) nyakán marad a felhalmozott alapanyag.

Válasszunk ki előre egy mennyiséget: két közepes krumpli+fél fel hagyma+10 cm kolbász/1 virsli fejenként?

Amikor el tudjátok dönteni, hogy hányan jöttök, akkor már csak kis szorzás és jól tervezhető a bevásárlás. Ha pucolva hozzátok a cuccot, akkor tényleg minimálisra esik vissza az előkészítés. (A krumpli megbarnulása ellen működhet az előző este hámozás-vízben altatás vagy a reggel pucolás módszere. ) Kb egy hónapja voltunk egy ilyen "hozd magad" rendezvényen és remekül bejött ez az előre készülés.

Felszerelésből egyre jobbak vagyunk.
Vízhordó eszközt ígért Adrienn, Kata mamája, tudunk hozni egy direkt erre használt alkalmatosságot mi is, vagyis víz lesz.
Úgy néz ki, hogy lesz két bogrács állvánnyal (Ámorték, Kardosék) és Zita néni is szerzett egyet, amit Anett hoz el az iskolából.
 Mivel volt már tűzrakás a családi kirándulások történetében, bízom benne, hogy a bicskás-baltás apukák most is jönnek, Viki apukája már biztosra vehető.

 Lesz virsli/szalonnasütés. Nyilván nem az elkészült alkotások megevése a lényeg, hanem a sütés maga, ami viszont nagy sikert szokott aratni. Nyársakhoz nem biztos, hogy helyben lesz elég ill. megfelelő alapanyag, aki tud, hozzon! Gondolj arra, hogy milyen rossz, ha valaki kimarad belőle. ( Vagyis nem árt némi szalonnával és kenyérrel készülni! Alternatív megoldás lehet a virsli sütés is, előnye, hogy ha túléli a kirándulást a rossz idő vagy a teli pocak miatt, akkor otthon is hasznosítható.)

Most is nyilván mindenki örülne az otthonról hozott sütinek, gyümölcsnek és nem utolsó sorban körbe lehet kínálni. Ha mégsem választjuk a tűzgyújtásos megoldást, akkor nyilván komolyabb mennyiségű házi koszt kell.  Ez péntekig kiderül, olvassatok blogot szorgalmasan!

Tányér, pohár, szalvéta és társaik... Próbáljunk otthonról saját, elmosható felszerelést hozni, végső esetben lesz néhány eldobható tányér, pohár, evőeszköz is.


És végül az eddig létszám:

Schellék négyen
Kovács Barnabás és Zsófi
Kátaiék teljes létszámban
Kardos családból mindenki
Vasbányaik 2+2 fő
Csókáék 6 fő
Lengyel Dorottyáék 2+2
Mlynarik Lilla és apukája
Kurucz család öt fővel
Nagy Viki és szülei
Ámort Hanna teljes családja, 4 fő
Kerekes Jáni család nélkül
Füzesiék négyen
Berzsák Réka és Bodza anyukával
Fuchs Hana + szülők
Muhi család még nem tudja
Haraszti Csenge + Mama
Bálinték teljes családdal
Marosfőiéktől mindenki
Kasuba család még nem döntött, ha jönnek, akkor 6 fő
Kovács Nóráék öten
Tóth Panna egyedül
Kovács Levi és Marci legalább egy szülővel
Kelemen Annamari + 1 fő, jó idő esetén




Már csak néhányan nem jeleztek létszámot...






Szép napot mindenkinek!

Ági
(Kardos anyuka)

1 megjegyzés:

  1. Kerekes János a családjából 1főként vesz részt, Füzesi Leviék viszik.
    Üdv:
    Petra

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.